Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δόξα Εξαπλατάνου - ΠΑΟΚ Γιαννιτσών 3 - 0.

Ίσως είναι μικρές και λίγες οι λέξεις που θα μπορούσε κανείς να αποτυπώσει για να εκφράσει τα συναισθήματά του, απέναντι σε αυτά τα  παιδιά που καταθέτοντας την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο, κατάφεραν να φέρουν σε πέρας κάτι που λίγες αγωνιστικές νωρίτερα φάνταζε δύσκολο, αλλά όχι όπως μας απέδειξαν ακατόρθωτο.
Έτσι κόντρα  σε ένα πολύ καλό αντίπαλο κατάφεραν  να γευτούν στο τέλος την χαρά της νίκης ,αλλά και να κρατήσουν την Δόξα στα..
μεγάλα σαλόνια της Α1 κατηγορίας.
Με το ξεκίνημα του πρώτου μέρους οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πολύ δυνατές και αποφασισμένες για την νίκη. Έτσι μετά το πρώτο  αναγνωριστικό πεντάλεπτο η Δόξα έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι δημιουργώντας και τις πρώτες καλές ευκαιρίες, δείχνοντας στον αντίπαλο τις προθέσεις της για το παιχνίδι. Παρά τον βαρύ και δύσκολο αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε αρκετά τις κινήσεις τους, πάτησαν την μπάλα κάτω και έλεγξαν περισσότερο τον χώρο του κέντρου.
Στο 31΄μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά με τον Βασιλόπουλο μέσα στην καρδία της εστίας του ΠΑΟΚ, ο Μάτζιος εκτελεί μια εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα  κάνοντας το 1-0.
Και ενώ η Δόξα συνεχίζει να πιέζει λίγα λεπτά αργότερα στο 36΄,ο Αθανασίου αφού δέχεται την μπάλα από το κέντρο βγαίνει τετ α τετ μπροστά από την εστία του ΠΑΟΚ ,πλασάρει  αποκρούει ο τερματοφύλακας ,επανέρχεται σε αυτόν και πάλι με δεύτερο πλασέ η μπάλα καταλήγει τελικά άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν και πιέζουν για το γκολ, οι  προσπάθειές της όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους αμυντικούς της Δόξας.
Ευκαιρία που δεν εκμεταλλεύτηκαν ανάλογα όταν στο 42΄ κέρδισαν πέναλτι, μετά από ανατροπή ποδοσφαιριστή μέσα στην περιοχή.
Την εσχάτη των ποινών ανάλαβε να εκτέλεσει ο Τσάλμας, αλλά ο εκπληκτικός Δημητριάδης αποκρούει το πέναλτι διατηρώντας έτσι το 1-0.
Σκορ με το οποίο τέλειωσε και το πρώτο μέρος του παιχνιδιού.
Στην επανάληψη τώρα το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι δυνατά με τις ομάδες ακόμη πιο αποφασισμένες για το τελικό αποτέλεσμα. Την μεν Δόξα να μην έχει εφησυχαστεί στο 1-0 και να προσπαθεί να επιτύχει ένα ακόμη γκολ για να κλειδώσει με ασφάλεια το παιχνίδι.
Και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν και αυτοί να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα.
Συνεχείς ανεβοκατεβάσματα της μπάλας στις δυο εστίες και δυνατές μονομαχίες των ποδοσφαιριστών στον  χώρο του κέντρο ήταν το σκηνικό του δευτέρου μέρους.
Στο 55’ η Δόξα είχε τη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ,όταν σε σέντρα από τα δεξιά μέσα στην μικρή περιοχή πλασέ από τον Μάτζιο   η μπάλα καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα.
Στο 67΄εκτέλεση φάουλ από τον Βασιλόπουλο αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, στέλνει την μπάλα απευθείας στα δίχτυα του ΠΑΟΚ κάνοντας το 2-0 δημιουργώντας έξαλλους πανηγυρισμούς.
Με το σκορ πλέον πιο ασφαλές για την Δόξα και με την ψυχολογία στα ύψη ,οι ποδοσφαιριστές της συνεχίζουν να αποδίδουν ένα εκπληκτικό ποδόσφαιρο ,ικανοποιώντας πλήρως όλο των φίλαθλο κόσμο που παρακολουθούσε το παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι  δεν παραδίδουν τα όπλα και συνεχίζουν να πιέζουν οι όποιες προσπάθειές τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να βάλει η ομάδα της Δόξας, όταν στην εκπνοή σχεδόν του παιχνιδιού στο 87΄ο μαχητικός και εκπληκτικός Μάτζιος, κλέβει την μπάλα από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και με υποδειγματικό πλασέ  κάνει το 3-0 στέλνοντας την ομάδα στα ουράνια.
Με αυτό το αποτέλεσμα ο διαιτητής σφύριξε και την λήξη του παιχνιδιού, δίνοντας έτσι τους τρεις ίσως πολυτιμότερους βαθμούς της φετινής αγωνιστικής στην ομάδα, μα πάνω από όλα τη βγάζει από διαδικασίας των play out μένοντας έτσι απευθείας στην κατηγορία.
Από πού να ξεκινήσει και να τελειώσει κανείς για να δει το μέγεθος της εκπληκτικής προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι. Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα και καταλήγοντας στους επιθετικούς ,διαπίστωνες ένα σώμα γεμάτο δύναμη και θέληση για να πάρει πραγματικά το αποτέλεσμα που ζητούσε.
Όλα όμως αυτά ξεκινούν και από κάπου, φυσικά από τον προπονητής μας τον  Δήμο Αγγελάκη. Ένα εκπληκτικό άνθρωπο και πάνω από όλο εξαιρετικό τεχνικό που παρά την δύσκολη χρονική στιγμή που ανέλαβε την ομάδα και  το λίγο χρονικό διάστημα, συνέβαλε σημαντικά με τις γνώσεις του στην τελική κατατάξη της ομάδας.
Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που παρά τα πολλά χτυπήματα και προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος γενικότερα η ομάδα ,την κράτησαν και πάλι στην μεγάλη κατηγορία!

 Καλή αλλά με σοβαρές παραλήψεις στον καταλογισμό δύο πέναλτι η διαιτησία του κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ πολύ καλοί οι βοιηθοί κ.ΣΙΠΚΑΣ Ι ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ.

  ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ:ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ:Δημητριάδης,Σπάχο,Σασαρίδης, Κυριακίδης(75'Λεμονάκης)Κουτρούμπαλος,Αθανασίου(80΄Γεωργιάδης)Νάτσκος,
Μανίσης,Γιόντης, Βασιλόπουλος,Μάτζιος
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.