Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αλμωπός Αριδαίας - Δόξα Εξαπλατάνου 4 - 1

Με τελικό νικητή τον Αλμωπό έληξε το τοπικό ντέρμπι της Αλμωπίας, στο εντός έδρας αγώνα του με την Δόξα Εξαπλατάνου. Ένα παιχνίδι που κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα ,ανοιχτό και επιθετικό και από τις δυο ομάδες, δημιουργώντας ταυτόχρονα και αρκετές φάσεις στις δυο εστίες των ομάδων. Ένας αγώνας που φυσικά αποζημίωσε με το παραπάνω και  τους πολλούς φίλους του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο του Αλμωπού.


Το τελικό  4-1 αδικεί την Δόξα και σίγουρα  δεν αντιπροσωπεύει απόλυτα την δυναμική της στο παιχνίδι.
Με το ξεκίνημα του πρώτου μέρους η Δόξα δείχνει να πατά καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ελέγχει αρκετά τον χώρο του κέντρου.

Από τα πρώτα μόλις λεπτά δείχνει τις προθέσεις στον αντίπαλό της και βγαίνει μπροστά με καλές προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός τέρματος.
Κάτι που καταφέρνει να επιτύχει στο 7΄ όταν ο Βακιάνης εκμεταλλεύεται πολύ καλά το λάθος της άμυνας του Αλμωπού, η σέντρα του από τα πλάγια βρίσκει τον Λεμονάκη, αυτός με την σειρά του δεν δυσκολεύετε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα ,γράφοντας το 0 – 1.

Με την ψυχολογία να είναι πλέον υπέρ της η Δόξα συνεχίζει να στέκεται καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η μεγάλη ευκαιρία που της δίνεται λίγα λεπτά αργότερα ώστε να κλειδώσει το παιχνίδι ήταν αυτή με τον Θωμά Ουζούνη όταν με μια προσωπική του προσπάθεια φτάνοντας λίγα μέτρα μπροστά από την εστία του Αλμωπού δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Καθώς ο χρόνος κυλούσε οι γηπεδούχοι βρίσκουν τα πατήματα τους ελέγχουν το παιχνίδι και πιέζουν την Δόξα για ένα γκολ.

Αυτό πραγματοποιείται στο 22΄σε μια σέντρα από τα δεξιά μέσα στην μικρή περιοχή ο Τσακαλίδης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Δόξας ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Ο υπόλοιπος χρόνος καταναλώνεται με ένα συνεχές ανεβοκατέβασμα της μπάλας στις δυο εστίες, με  τον Αλμωπό όμως πιο επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις του.

Το δεύτερο μέρος τώρα ξεκινά με την Δόξα να δέχεται από τα ΄΄αποδυτήρια΄΄ ένα γκολ.

Μόλις στο 48΄ όταν σε μια αντεπίθεση του Αλμωπού δημιουργείται σύγχυση μπροστά από την εστία της Δόξας , τον Τσακαλίδη και πάλι να την εκμεταλλεύεται πολύ καλά με κοντινό πλασέ κάνει το 2-1 για την ομάδα του.

Ένα γκολ που δείχνει να αποσυντονίζει τους ποδοσφαιριστές της ομάδα μας, παρόλα αυτά όμως προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα του Αλμωπού.
Οι προσπάθειες  από τους Βακιάνη και Λεμονάκη δεν μπόρεσαν να φέρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Αλμωπός στέκεται καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ανοιχτή πλέον άμυνα της Δόξας.

Μια προσωπική προσπάθεια του Παντελίδη μέσα στην περιοχή της Δόξας φέρνει και αποτέλεσμα στο 67΄ να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας μας κάνοντας το 3-1.
Και στο 73΄ σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων και τον βοηθό να μην καταλογίζει την προφανή θέση ποδοσφαιριστή σε θέση οφ σαϊτ αφήνει την φάση να εξελιχτεί, με τον Τσιμτσιρίδη αποδέκτη της σέντρας να κάνει το τελικό 4-1 για τον Αλμωπό.

Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και υπέρ μας αν είχαμε εκμεταλλευτεί σωστά κυρίως στο πρώτο μέρος τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε κοιτάμε πλέον μπροστά ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας.
 Καλός σε γενικές γραμμές ο κ. Καραμπατάκης, αλλά σκληρός στις αποφάσεις του μόνο απέναντι στην Δόξα μοιράζοντας κίτρινες κάρτες. Καλοί και οι βοηθοί με τον κ. Συρώκα να χάνει την φάση του τέταρτου γκολ, μη υποδεικνύοντας την φάση του οφ σαϊτ. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.