Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αλμωπός Αριδαίας- Δόξα Εξαπλατάνου 2 - 1.

΄΄ Παλικαρίσια ήττα ΄΄ ίσως είναι η μοναδική λέξη που θα μπορούσε κανείς να αποτυπώσει την απόδοση της Δόξας στο παιχνίδι της με τον Αλμωπό.
Ο αποκλεισμός της από τον θεσμό του Κυπέλλου σίγουρα αφήνει μια πικρή γεύση αν αναλογιστεί κάνεις το πώς χάθηκε η πρόκριση της στην επόμενη φάση, καθώς  κρατούσε την νίκη στα χέρια της μόλις τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού.
Η απόδοση της εξαιρετική σε όλη σχεδόν την
διάρκεια του παιχνιδιού αποδεικνύοντας με αυτόν  τον τρόπο τις πραγματικές της δυνατότητες.
Στα του παιχνιδιού τώρα , έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, με σφιχτές κυρίως άμυνες ,με τις  προσπάθειες να επικεντρώνονται κυρίως σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έχοντας κατά διαστήματα μια σχετικά μικρή υπεροχή προσπαθούσαν  κυρίως από τις πλάγιες γραμμές τους να φτάσει στην εστία της Δόξας.
Βρέθηκαν όμως μπροστά σε μια ομάδα καλά διαβασμένη και στημένη με συνέπεια οι όποιες προσπάθειες της να μην δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομάδα μας.
Η Δόξα με την σειρά της στην συνέχεια ισορροπεί το παιχνίδι και βγαίνει και αυτή με καλές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή του Αλμωπού, οι προσπάθειες της όμως δεν καρποφορούν.
 Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού καταναλώνεται με δίχως τις μεγάλες ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες.
Το δεύτερο μέρος  τώρα ξεκινά  με τις ομάδες να πιέζουν ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν την ευκαιρία που θα τις κάνει να πάρουν κάτι θετικό .
Γρήγορο παιχνίδι με συνεχόμενες εναλλαγές της μπάλας στις δυο περιοχές των ομάδων. Η Δόξα στέκεται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, δείχνει  να πιστεύει περισσότερο στις δυνατότητες της και απειλεί τους γηπεδούχους.
Ο Αλμωπός από την μεριά του με την συνήθης τακτική του από τις πλάγιες γραμμές και με γεμίσματα μέσα στην περιοχή προσπαθεί να καταφέρει να δημιουργήσει την ευκαιρία που θα την βάλει μπροστά στο σκορ. Κάτι όμως που δεν στάθηκε ικανό να πραγματοποιηθεί καθώς η καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας απέτρεπε κάθε προσπάθεια.
Και ενώ όλα έδειχναν πως οδεύουμε προς το τέλος του παιχνιδιού και εν συνέχεια στην παράταση μέσα σε τέσσερα λεπτά έγιναν ότι δεν έγινε σε όλη σχεδόν την διάρκεια του παιχνιδιού.
Στο 86΄ μια εξαιρετική αντεπίθεση και ένας όμορφος συνδυασμός των παικτών της Δόξας από τα αριστερά ,ο Βακιάνης επιχειρεί μια σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Αλμωπού και βρίσκει τον αφύλακτο  Λεμονάκη, αυτός με ένα εκπληκτικό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Η χαρά όμως της ομάδας μας κρατά πολύ λίγο καθώς τρία λεπτά αργότερα σε μια αντεπίθεση του Αλμωπού και ίσως από τα λίγα αμυντικά μας λάθη ,ο Μιτιτενίδης με ένα σουτ από το ύψος τη μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα στην γωνία και στα δίχτυα της εστίας του Δημητριάδη κάνοντας το 1-1.
Μια φάση που νομίζουμε να μην έχει ελέγχει σωστά από τον βοηθό κ. Σίπκα, με τον παίκτη να βρίσκεται σε ελεγχόμενη θέση οφ σαϊτ.
Έτσι οι ομάδες αναγκαστικά προχώρησαν στην παράταση του αγώνα μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας.
Με εμφανή πλέον τα σημάδια της μεγάλης προσπάθειας των ποδοσφαιριστών οι ομάδες παρατάχθηκαν για τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα της παράτασης.
Ο Αλμωπός στέκεται τελικά πιο τυχερός και μόλις στο 95΄ επιτυχαίνει και ένα δεύτερο τέρμα, ένα γκολ που από το ξεκίνημα της η φάση  προηγήθηκε φάουλ σε ποδοσφαιριστή της Δόξας, όμως και πάλι ο κ. Σίπκας έκλεισε τα ματιά και σε αυτήν την φάση.
Η Δόξα πίεσε αρκετά για την ισοφάριση μέχρι το τέλος της παράτασης και κόντεψε να ισοφαρίσει, όταν η προσπάθεια του Λεμονάκη η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να κατάληξει στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Αλμωπού που με μια υπέρ προσπάθεια απομάκρυνε την μπάλα από την εστία του.
Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα μας που πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

 Παρά  όμως το αποτέλεσμα αξίζουν πραγματικά  συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας για όλη την προσπάθεια τους, όπως επίσης και στον προπονητή μας Αντώνη Σαπουντζή.
Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος αλλά και αυτός που έχει με το μέρος του και την τύχη.
 
Αρκετά καλός ο κ.Ατζαμιδάκης με τον βοηθό του κ, Σίπκα Γ. να χάνει σημαντικές φάσεις του παιχνιδιού που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, αρκετά καλός ο δεύτερος βοηθός κ.Συρώκας.





















1 σχόλιο:

  1. το Σάββατο το ματς με τη Κρύα Βρύση είναι όλα τα λεφτά.Περιμένουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να δικαιωθουν οι κόποι και ο ιδρώτας των παιδιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.