Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Eδεσσαϊκός - Δόξα Εξαπλατάνου 1 - 0.

Μια σπουδαία και δυνατή αναμέτρηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Έδεσσας, μεταξύ του Εδεσσαϊκού και της Δόξας Εξαπλατάνου.
Ένας αγώνας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ,σε συνάρτηση φυσικά και του ρευστού σκορ που επικρατούσε στο παιχνίδι.
Ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι και από  τις δυο ομάδες με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας
,δημιουργώντας έτσι σωρεία χαμένων ευκαιριών και στις δυο περιοχές των ομάδων.
Ένας αγώνας ΄΄ κομμένος ΄΄ στα δυο, με κάθε μια από τις ομάδες να τις ανήκει ένα ημίχρονο.
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ελέγχουν το παιχνίδι .Πιέζουν αρκετά την Δόξα και προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική της διάταξη.
Η μεγάλη  πίεση που δέχεται η Δόξα, δίνει  το δικαίωμα στους γηπεδούχους να δημιουργούν και ταυτόχρονα να χάνουν  κάποιες  ευκαιρίες ώστε να ανοίξουν το σκορ.
Από την πλευρά της τώρα η ομάδα πιέζει  και αυτή  και δημιουργεί γρήγορες και επικίνδυνες αντεπιθέσεις, που όμως δεν της αξιοποιεί σωστά.
Η πίεση των γηπεδούχων φέρνει τελικά και αποτέλεσμα. Μετά από την εκτέλεση κόρνερ ,στο 40΄ ο αφύλακτος Παπαηλίας με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Δόξας κάνοντας το 1-0.
Σκορ με το οποίο τελείωσε και το πρώτο μέρος του παιχνιδιού.
Το δεύτερο μέρος τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Η Δόξα είναι αυτή που με το ξεκίνημα του παιχνιδιού πιέζει τον αντίπαλο της και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Ελέγχει τον χώρο του κέντρου και πιέζει αρκετά ψηλά τους γηπεδούχους που δείχνουν σαστισμένοι με την μεταμόρφωση της Δόξας.
Στημένη πλέον αμυντικά αποσοβούν κάθε προσπάθεια της ομάδας που φτάνει μέσα στην περιοχή τους.
Η μεγάλη ευκαιρία του Λευτέρη Θωμά στο 60΄ όταν με γυριστό πλασέ η μπάλα ΄΄ γλύφει ΄΄ το κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και καταλήγει άουτ.
Αρκετές ακόμη οι μεγάλες ευκαιρίες της Δόξας αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι να καταλήξει στα δίχτυα.
Οι ποδοσφαιριστές του Εδεσσαϊκού εκμεταλλευόμενοι με την σειρά τους την ανοιχτή πλέον άμυνα της Δόξας προσπαθούν με κάποιες αντεπιθέσεις να παραβιάσουν την εστία της, οι όποιες όμως προσπάθειες τους δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Έτσι το τελικό αποτέλεσμα έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Εδεσσαϊκό, αν και θα μπορούσε αν εκμεταλλευόταν σωστά τις ευκαιρίες της η Δόξα να είχε φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, σκορ που θεωρούμε πως θα ήταν και το πιο δίκαιο.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης και δείγμα της δύναμης και του πάθους της νίκης, ήταν ο τραυματισμός δυο ποδοσφαιριστών ,όταν σε διεκδίκηση της μπάλας με το κεφάλι τραυματίστηκαν και οι δυο έτσι που  χρειάστηκε η μεταφορά τους με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις και  περιποιήσεις, ανακοινώθηκε πως η κατάσταση των ποδοσφαιριστών δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Να τονίσουμε και να συγχαρούμε τους ανθρώπους του Εδεσσαϊκού για την άμεση αντίδραση τους στην μεταφορά των τραυματιών με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.
Περιπτώσεις που πρέπει να μας προβληματίζουν όλους, αλλά κυρίως τους ανθρώπους της ΕΠΣ ορίζοντας πλέον γιατρούς στα παιχνίδια των ομάδων.

Επίσης η διοίκηση της Δόξας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους ανθρώπους του Εδεσσαϊκού για την άψογη φιλοξενία που πρόσφεραν στην αποστολή της ομάδας.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ατζαμιδάκη, όπως επίσης και των βοηθών του κ. Αποστολούδα και Τριανταφυλλίδη.


ΔΟΞΑ     ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ: 
ΣΑΠΟΥΝΤΣΗΣ,Δημητριάδης,ΤσόρμπαςΕυθ.,Νάτσκος,Κουντουράς,Κωνσταντινίδης (75΄Οξυύζογλου),Θωμάς Γιώργος,Ουζούνης,Τσόρμπας Βασ.,Παρτσανάκης,(45΄Μονογενίδης)Λεμονάκης,,(45΄Βακιάνης)Θωμάς Λευτέρης.















1 σχόλιο:

  1. εκτός από πάθος και σκότωμα καλό είναι να δούμε και λίγο μπαλίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.