Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Δόξα Εξαπλατάνου-Μ.Αλεξ.Πέλλας 2 - 2.



Ένα πολύ καλό και εντυπωσιακό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο γήπεδο Εξαπλατάνου οι αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου μεταξύ της Δόξας και του Μ. Αλεξ. Πέλλας.
Η Δόξα σαφώς ανανεωμένη κυρίως ψυχολογικά με την παρουσία στον πάγκο της ομάδας του νέου τεχνικού της ,Πάρη Ζουμπούλη αλλά και αγωνιστικά έδειξε να πατά γερά στα πόδια της ,παίζοντας σωστά και πειθαρχημένα εκμηδενίζοντας απόλυτα την βαθμολογική διάφορα που υπάρχει στις δυο ομάδες.
Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού ξεκίνησε με τις ομάδες να μπαίνουν στο αγωνιστικό χώρο..
..δυνατά, με την Πέλλα να έχει μια σχετική αλλά ανούσια υπεροχή ελέγχοντας κυρίως τον χώρο του κέντρου και προσπαθώντας με οργανωμένες ενέργειες να δημιουργήσει κάτι θετικό, αλλά οι προσπάθειες της δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
Η Δόξα μετά το πρώτο τέταρτο ισορροπεί το παιχνίδι και βγαίνει μπροστά, δημιουργώντας με την σειρά της κάποιες ευκαιρίες, με την πιο κλασική αυτήν με τον Κουτρούμπαλο στο 16΄όταν σε μια σέντρα από τα δεξιά με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή μπλοκάρει την μπάλα ο τερματοφύλακας.
Επίσης στο 19΄ο Κυριακίδης, με δυνατό βολέ μέσα από την μεγάλη περιοχή ,η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Με το σκορ να παραμένει στο 0-0 ο διαιτητής στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.
Το δεύτερο μέρος του αγώνα τα είχε όλα. Ένταση πάθος και φυσικά γκολ. Με την Δόξα να μπαίνει αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι.
Μόλις στο 47΄ η μπάλα δεν κάνει το χατίρι στο Μάτζιο να κατάληξει στα δίχτυα ,βρίσκοντας το κάθετο δοκάρι ,όταν αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Πέλλας, με την συνέχιση της φάσεις και την επαναφορά της μπάλας στα πόδια του Λεμονάκη αυτός σε κοντινό πλασέ την στέλνει άουτ.
Ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει όταν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες, κάποια στιγμή θα τις δεχτείς .Έτσι συνέβη και με την Δόξα στο αμέσως επόμενο λεπτό στο 48΄σε εκτέλεση φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή ο Βουσβούρης εκμεταλλεύεται μια στιγμιαία αδράνεια των αμυντικών της και με κοντινό πλασέ κάνει το 0-1.
Το παιχνίδι παίρνει φωτιά, η ομάδα της Δόξας δεν πτοείται, δείχνει αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι. Έτσι ακόμη πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Πέλλας, και συγκεκριμένα στο 51΄  
μετά από μια σέντρα ακριβείας από τα αριστερά ο Λεμονάκης με μια εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.
Με την μπάλα να κάνει συνεχείς εναλλαγές μπροστά από τις δυο εστίες των ομάδων κυλούν τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, η Δόξα πάντα πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις τις προσπαθεί να επιτύχει την ανατροπή, μέχρι που στο 67΄ο Λεμονάκης αφού δέχεται μια σέντρα ακριβείας και βλέποντας τον τερματοφύλακα της Πέλλας εκτός θέσης, με ένα μακρινό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.
Με το σκορ υπέρ της η Δόξας συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες για να κλειδώσει το παιχνίδι αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στην Πέλλα με εμφανή τα σημάδια του άγχους και του  εκνευρισμού να διακατέχει την ομάδα ,προσπαθεί να βγει μπροστά αλλά χωρίς να δημιουργεί κάτι ιδιαίτερο.
Μέχρι που στο 78΄μετά από ένα συνδυασμό των παιχτών της Πέλλας από τα πλάγια και σουτ μέσα στην εστία της Δόξας και από στιγμιαία αδράνεια και πάλι των αμυντικών της να διώξουν την μπάλα, ο Κιλίκης δεν δυσκολεύετε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το τελικό όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι σκορ 2-2.
Το τελικό αποτέλεσμα ίσως να αδικεί εν μέρη την Δόξα ,καθώς ήταν αυτή που είχε πιο ουσιώδεις φάσεις στο παιχνίδι. Αν όμως αναλογιστούμε ότι ήταν ένα παιχνίδι με μια ομάδα που βρίσκετε στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας ίσως είναι παρήγορο.
Η ομάδα απέδειξε στο παιχνίδι αυτό τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ,μπορεί και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί στους στόχους που έχει βάλει! 

Καλή  η διαιτησία του κ.ΘΕΟΛΟΓΟΥ και των βοηθών ΣΚΟΥΛΗ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ











1 σχόλιο:

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.