Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δόξα Εξαπλατάνου - Μ.Α.Πέλλας 1 - 0.

Χωρίς να απoδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων της η Δόξα, κατάφερε και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης μένοντας στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Ένα παιχνίδι που κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες και στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών της ομάδας ,έχοντας να αντιμετωπίσουν αναλόγου βαθμού δυσκολίας αγώνα.
Ένα παιχνίδι δυνατό με πολύ πάθος για την νίκη κυρίως από την πλευρά της Πέλλας, που ορισμένες στιγμές έφτανε στα όρια της
υπερβολής, με συνέπεια να δημιουργείται αρκετή ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Αγωνιστικά το παιχνίδι τώρα κινήθηκε με δυνατές διεκδικήσεις κυρίως στο χώρο του κέντρου, χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες  για τις ομάδες που θα μπορούσαν να δώσουν κάποιο αποτέλεσμα.
Μοναδική και ουσιώδης φάση για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 29΄όταν το σουτ που επιχείρησαν μέσα από την μικρή περιοχή ,η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι καταλήγοντας άουτ.
Παρά την σχετική υπεροχή των φιλοξενουμένων, έδειχναν κυρίως αναποτελεσματικοί ώστε να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της Δόξας.
Στο 39΄η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όταν η σέντρα του Βασιλόπουλου από τα δεξιά μέσα στην μικρή περιοχή και με αποδέκτη  τον  Παρτσανάκη, το πλασέ που επιχειρεί αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Πέλλας.
Στο ίδιο μοτίβο κύλισε και ο υπόλοιπος χρόνος μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη τώρα το παιχνίδι εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και με συνεχή ανεβοκατεβάσματα της μπάλας στις δυο περιοχές.
Η  μόνη φάση που θα μπορούσε να απειλήσει την εστία μας ήταν στο 54΄ όταν η κεφαλιά που επιχειρήθηκε μέσα από την περιοχή, απόκρουσε σωτήρια ο Δημητριάδης.
Η Δόξα δείχνει πλέον αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι. Πιέζει τον αντίπαλο αρκετά ψηλά χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.
Στο  58΄ η εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με τον Βασιλόπουλο να στέλνει την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, ο Παρτσανάκης εκμεταλλεύεται πολύ έξυπνα την λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα της Πέλλας και με πλασαριστή  κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Με την Δόξα πλέον να έχει την ψυχολογία με το μέρος της πιέζει ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους .
Στο 63΄ ο Παρτσανάκης  θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το αποτέλεσμα, όταν το τε τα τετ του με τον τερματοφύλακα μέσα στην μικρή περιοχή, αποκρούεται η μπάλα σε κόρνερ.
Στο 72΄ το σουτ του Βασιλόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα ΄΄ γλύφει ΄΄ το κάθετο δοκάρι της εστίας καταλήγοντας άουτ.
Η Πέλλα μη έχοντας άλλη επιλογή πιέζει για την ισοφάριση, οι όποιες όμως προσπάθειες της έδειχναν ανήμπορες να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στην εστία της Δόξας.
Με ανοιχτή πλέον την αμυντική της γραμμή η Πέλλα έδειχνε ευάλωτη σε κάθε αντεπίθεση.
Στο 87΄ ο Κοτζαμανώλης χάνει ίσως την μεγαλύτερη ευκαιρία να αυξήσει το σκορ της ομάδας, καθώς περνά σχεδόν όλη την άμυνα της Πέλλας, το πλασέ του διώχνει σωτήρια ο τερματοφύλακας.
Με την Δόξα πλέον να έχει κλειδώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης ,ο διαιτητής στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια.
Μπορεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Δόξα να μην απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες της, απέδειξε όμως πως ακόμη και έτσι μπορεί και ξέρει να κερδίζει παιχνίδια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να ησυχαζόμαστε αν  θέλουμε να ήμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Αντιμετωπίσαμε όμως όχι  την Πέλλα του κακού ξεκινήματος, αλλά μια ομάδα που θύμιζε κάτι από τα παλιά. Δυνατή με καλά αγωνιστικά στοιχεία και ικανή να πάρει κάθε αποτέλεσμα.
Για να μπορέσει όμως να έχει συνεχεία αυτή της η προσπάθεια, θα πρέπει να αποβάλει και τις κακές της συνήθειες, κυρίως με ότι έχει να κάνει με την συμπεριφορά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 Σε αρκετά καλά επίπεδα κινήθηκε η διαιτησία του κ.Ροδοβίτη και των βοηθών του κ. Πίλτση και Κορώνα.


 Δόξα Εξαπλατάνου:(ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ). Δημητριάδης, Κουντουράς , Γιαννούλτσης,Κοτζαμανώλης,Νάτσκος,Κουτρούμπαλος,Θωμάς Λ.,(40΄Λεμονακης)Παρτσανάκης,(80΄΄Oξύζογλου)Βοτάρης, Λαμπρίδης,
(40΄Βασιλόπουλος)Καρράς.

 Μ.Α. Πέλλας: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Γκουτούδης, Χούτας, Ξανθόπουλος, Γάκης, Καραμούζας(Δεληλάμπου), Κορώνας(Μπουράκης), Στάγκος(Βογιατζής), Ρίσκος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.