Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μ.Αλεξ.Πέλλας - Δόξα Εξαπλατάνου 0 -1.

Μια ίσως από τις σπουδαιότερες εκτός έδρας νίκη ήταν αυτή της Δόξας Εξαπλατάνου μέσα στο γήπεδο της Πέλλας , παίζοντας απέναντι σε μια ομάδα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας όπως αυτή  του Μ.Α Πέλλας .
 Αυτή η Δόξα σε αυτό το παιχνίδι δύσκολα θα μπορούσε να χάσει!!! Μια ομάδα που ήξερε πολύ καλά τι ήθελε, διαβασμένη , με σωστό και πολύ καλό ρυθμό, με αμυντικές  αλληλοκαλύψεις και πάνω από όλα σωστή διαχείριση του παιχνιδιού.
 Από την απέναντι μια Πέλλα που ενώ διαθέτει  ένα πολύ καλό κράμα νεαρών και έμπειρων  ποδοσφαιριστών ,έδειξε τελικά άπειρη στην αντιμετώπιση τέτοιου επιπέδου παιχνιδιών. Εγκλωβισμένη ,χωρίς ρυθμό, φλύαρη στην οργάνωση του παιχνιδιού της και πάνω από όλα  ακίνδυνη στην τελική της προσπάθεια ,κυρίως στο πρώτο μέρος .
Ένα πρώτο μέρος που θα μπορούσε να είχε ΄΄καθαρίσει΄΄ πολύ νωρίς η  Δόξα στις δυο επανωτές ευκαιρίες που της δόθηκαν μόλις στο 4΄ και 5΄ λεπτό με τον Kαραδήμο και τον Βασίλη Τσόρμπα ,το πρώτο με δυνατό σουτ η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι και η δεύτερη όταν μόνος μέσα από την μικρή περιοχή το πλασέ του βρίσκει και πάλι το κάθετο δοκάρι.
Η ομάδα καλύτερη σε όλες τις γραμμές της πιέζει την Πέλλα αρκετά ψηλά στο να πετύχει το γκολ που θα την βάλει μπροστά στο σκορ.
Στο 22΄ ένα φάουλ που κερδίζει έξω από την μεγάλη περιοχή και εκτελεί ο Γιάννης Τσόλκας, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Πέλλας κάνοντας το 1-0.
Η ομάδα συνεχίζει να πιέζει αλλά και να χάνει ευκαιρίες ώστε να διπλασιάσει τα τέρματα της.
Στο 35΄η μεγάλη ευκαιρία με τον Καραδήμο μέσα από την περιοχή ,το πλασέ που επιχειρεί αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Πέλλας.
Tο δεύτερο μέρος τώρα δεν διεκδικεί και δάφνες ποιότητας από τις  ομάδες , αρκετό πάθος  αλλά και δυνατά μαρκαρίσματα από την μεριά των γηπεδούχων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του ημιχρόνου.
Μια Πέλλα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο σχετικά καλύτερα από το πρώτο μέρος ,επιχείρησε να δημιουργήσει  κάποιες προϋποθέσεις στο  να φτάσει στην περιοχή της Δόξας ,αλλά θεωρούμε πολύ ανορθόδοξα χωρίς ουσία και φυσικά ακίνδυνη εκτός μιας μεμονωμένης προσπάθειας  που εξουδετερώθηκε από τον Δημητριάδη, αλλά και κάποια μακρινά σουτ χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Παρασυρμένοι όμως οι  ποδοσφαιριστές της από την πίεση της κερκίδας που επιζητούσε κάτι καλύτερο από αυτούς ,μπήκαν στην διαδικασία  ενός σκληρού παιχνιδιού με πολλά και δυνατά μαρκαρίσματα, με φυσικό επακόλουθο και τον τραυματισμό αρκετών ποδοσφαιριστών της Δόξας και την συνεχή διακοπή του παιχνιδιού που σίγουρα επηρέασε και τις ομάδες.
Θεωρούμε κατά την ταπεινή μας άποψη πως πρέπει να λάβουν  καλά υπόψην οι εξαιρετικοί κατά τα άλλα και φιλόξενοι άνθρωποι της  διοικούσης  ομάδας της Πέλλας, το γεγονός στο να απομονώσουν μια μερίδα ΄΄φιλάθλων΄΄ από το γήπεδο ,γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν  ζημιά καθώς ξεχνούν πως η ομάδα τους αποτελείται σε ένα μεγάλο βαθμό  από νεαρά και  άπειρα, αλλά ταλαντούχα παιδιά.
Από την μεριά η ομάδα μας οργανωμένη με ανεξάντλητες δυνάμεις και πάθος, έδειξε για μια ακόμη φορά πως ξέρει και μπορεί να διαχειρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο τέτοια παιχνίδια και να παίρνει αυτό που θέλει. Έχασε φυσικά και πάλι τις ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ  με τους Καραδήμο και Τσόλκα αλλά δεν κατάφερε τελικά να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.
Με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίζει την λήξη του παιχνιδιού και το τελικό  0-1 να δίνει στην ομάδα μας τους τρεις βαθμούς της νίκης!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την ομάδα ,όλα έρχονται μέσα από πολύ δουλειά και υπομονή από όλους!
Αξίζουν συγχαρητήρια ,αρχικά στον προπονητή μας Αντώνη Σαπουντζή, που με την εξαιρετική του δουλειά έχει φέρει την ομάδα σε αυτό το υψηλό επίπεδο, αλλά και σε αυτά τα παιδιά τους ποδοσφαιριστές μας που με πολύ υπομονή και επίσης σκληρή δουλειά έφτασαν να απολαμβάνουν όλη  τους την προσπάθεια βλέποντας την ομάδα να φιγουράρει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Άριστη η διαιτησία του κ. Καρατζά που έδειξε να μην επηρεάζεται από τον παράγοντα έδρα,  καλοί και οι βοηθοί του κ.Mίσκος και Παπαδόπουλος.  
























                                                            video γκολ Τσόλκα
                                            Δήλωση του προπονητή μας Αντώνη Σαπουντζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.