Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Δόξα Εξαπλατάνου-Απόλλων Κ. Βρύσης 1 - 3 (Κύπελλο).

  Ένα σπουδαίο αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου στο γήπεδο Εξαπλατάνου στον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας ,μεταξύ της Δόξας και του Απόλλωνα Κ. Βρύσης.
Παιχνίδι που είχε έναν πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό και από τις δυο ομάδες ,με συνέπεια   και την δημιουργία σημαντικών φάσεων στις δυο εστίες των ομάδων.

Αγωνιστικά τώρα με δυο διαφορετικές εικόνες στάθηκαν οι ομάδες στο γήπεδο, με την κάθε  μια να της ανήκει το ένα ημίχρονο.
Ο αγώνας ξεκινά με τις ομάδες να επιχειρούν αρχικά αναγνωριστικές κινήσεις στο γήπεδο ,ο Απόλλωνας  όμως ήταν αυτός που θα πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και  σταδιακά να αυξάνει την πίεση στην περιοχή της Δόξας .
Πίεση που σχετικά γρήγορα φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, όταν στο 13΄ σε γέμισμα μέσα στην περιοχή ο Σιδηρόπουλος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Δόξας  κάνοντας το 0-1.
Γκολ που δίνει και άλλη ψυχολογία στους φιλοξενούμενους με συνέπεια να ψάχνει την  δημιουργία ενός ακόμη τέρματος ώστε να κλειδώσει το αποτέλεσμα.
Στο 25΄ η Δόξα χάνει την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα όταν ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Τσόλκας  με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή η μπάλα βρίσκει στο σώμα του τερματοφύλακα που με δεύτερη προσπάθεια την μπλοκάρει.
Στο 32΄ τελικά οι φιλοξενούμενοι καταφέρνουν να επιτύχουν ένα ακόμη γκολ με τον Πετρίδη που κάνει το 0-2.
Και λίγα λεπτά αργότερα στο 40΄το 0-3 με τον Λοϊζίδη, κλειδώνοντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο μέρος η Δόξα παρά το βαρύ σκορ μπαίνει στο γήπεδο αποφασισμένη να πετύχει το γκολ  που μπορεί να την βάλει και πάλι στο παιχνίδι.
Ελέγχει το παιχνίδι και πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο της.
Έτσι πολύ γρήγορα η τακτική της αυτή φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο Λεμονάκης με εξαιρετικό κλέψιμο της μπάλα από την κακή συνεννόηση αμυντικού και τερματοφύλακα την στέλνει με κεφαλιά στο 52΄  στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-3 .
Η Δόξα ανεβάζει ακόμη περισσότερο την πίεση της στον αντίπαλο της και γίνεται πλέον κυρίαρχη στο παιχνίδι.
Η μια ευκαιρία διαδέχεται την άλλη με την μπάλα όμως να μην της κάνει το χατίρι να καταλήγει στα δίχτυα .
Στο 60΄ το δυνατό σουτ του Τσόλκα μέσα από την περιοχή η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Στο 73΄ εξαιρετικός συνδυασμός των ποδοσφαιριστών της Δόξας ,με τον Ουζούνη λίγα μέτρα από την εστία να στέλνει την μπάλα μόλις ελάχιστα άουτ.
Στον 85΄ το σουτ και πάλι του Τσόλκα μέσα από την περιοχή, αποκρούει σωτήρια ο τερματοφύλακας σε κόρνερ.

 Το τελικό 1-3 σίγουρα αφήνει μια πικρή γεύση για τον αποκλεισμό της ομάδας από τα τελικά του Κυπέλλου. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση  να μειώσει την όλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  λόγω τραυματισμών  και της απουσίας πολλών βασικών της ,αντιμετώπισε ισάξια μια ομάδα που αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες και που φυσικά πλαισιώνεται από πολύ καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Καλή συνέχεια στην ομάδα του Απόλλωνα Κ. Βρύσης.


Καλή η διαιτησία του κ. Καρατζά όπως και των βοηθών του κ. Βαμβακά και Δαργινίδη.  





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.