Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Δόξα Εξαπλατάνου – Αλμωπός Αριδαίας 1 – 3.

Με την παρουσία πολλών φίλων του ποδοσφαίρου από όλοι την Αλμωπία, έγινε το τοπικό ντέρμπι της επαρχίας. Ένα παιχνίδι που βρήκε την Δόξα να καταφέρνει να ΄΄χαρίσει΄΄ τελικά την νίκη στον Αλμωπό, καθώς είχε την ευκαιρία κυρίως βάσει της απόδοσης της στο πρώτο μέρος να είχε κλειδώσει το αποτέλεσμα.
Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες η Δόξα, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Αλμωπό που έδειχνε να είναι αρκετά αγχωμένος και νευρικός στις προσπάθειες του.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι
έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ελέγχουν περισσότερο την περιοχή του κέντρου.
Πίεσαν και κατάφεραν πολύ γρήγορα να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, μόλις στο 7΄ όταν το πλασέ του Λευτέρη Θωμά μέσα από την μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αλμωπού, γράφοντας το 1-0.
Η Δόξα εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στον γήπεδο. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δείχνουν εγκλωβισμένοι με συνέπεια οι όποιες προσπάθειες τους να φτάσουν στην εστία της Δόξας να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Στο 11΄η Δόξα  θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το αποτέλεσμα, όταν το κλέψιμο της μπάλας από τον Λευτέρη Θωμά από τους αμυντικούς του Αλμωπού, βγαίνει μόνος με τον τερματοφύλακα στο πλασέ του όμως η μπάλα ΄΄ γλείφει΄΄ το κάθετο δοκάρι και καταλήγει  άουτ.
Λίγο μετά τα μέσα του πρώτου μέρους ο Αλμωπός ισορροπεί το παιχνίδι και πιέζει για την ισοφάριση.
Στο 30΄βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή της Δόξας, ο Παπαδόπουλος εκμεταλλεύεται την έξοδο του τερματοφύλακα  και με ψηλοκρεμαστό πλασέ κάνει το 1-1,φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.
Τα υπόλοιπα εναπομείναντα λεπτά καταναλώνονται με δυνατές μονομαχίες και διεκδικήσεις στο χώρο του κέντρου.
Το δεύτερο μέρος ξεκινά με τις ομάδες να δίνουν ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, με κύριο χαρακτηριστικό την δύναμη και το πάθος για την νίκη,με συνέπεια το συνεχή ανεβοκατεβάσμα  της μπάλας στις δυο εστίες.
 Η Δόξα στο 48΄ έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή, όταν μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Μπογδάνη, αυτός  βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα κυλούσαν υπέρ της Δόξας, η ομάδα  χάνει τον ρυθμό της και την αυτοσυγκέντρωση της, λες και κάτι έκλεισε τον ΄΄ διακόπτη ΄΄ της.
Έτσι δίνει την ευκαιρία στο Αλμωπό να γίνει πιο πιεστικός και  επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του.
Στο 60΄σύγχιση μέσα στην περιοχή της Δόξας, το σουτ του Ουρτζάνη η μπάλα βρίσκει σε σώμα αμυνόμενου και καταλήγει στα δίχτυα κάνοντας το 1-2.
Η ομάδα μας πιέζει και προσπαθεί να καταφέρει κάτι καλύτερο, τα  μακρινά σουτ από τους Βασιλόπουλο και Βοτάρη, δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.
Και ενώ η Δόξα έχει βγει μπροστά κυνηγώντας την ισοφάριση αφήνοντας μεγάλα κενά στην αμυντική της γραμμή, δέχεται και ένα ακόμη γκολ στο 75΄ από τον Παντελίδη που βγαίνοντας μόνος με τον τερματοφύλακα κάνει το 1-3.
Σκορ με το οποίο ο διαιτητής σφυρίζει και την λήξι του παιχνιδιού.

 Ένα αποτέλεσμα που σίγουρα αφήνει μια πικρή γεύση στους φίλους της ομάδας όχι τόσο της ήττας, αλλά τις αιτίες  που μπορεί να έκριναν να  χαθεί ένα δικό της παιχνίδι.
Πρέπει όλοι μας να κοιτάξουμε μπροστά και να αναλογιστούμε, μα πάνω από όλα να  προβληματιστούμε με αυτά τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας.
Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και το έχει αποδείξει! Δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται σε μια από τις καλύτερες και οργανωμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Κάτι που αποδεικνύεται και από το  ότι  ακόμη εξακολουθεί να παραμένει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, συνέπεια της μεγάλης και καλής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα.

Το Δ.Σ. της ομάδας συγχαίρει τον κ. Ροδοβίτη Γ. για την άριστη διαιτησία του στο παιχνίδι, όπως επίσης και τους βοηθούς του κ. Σίπκα Γ. και Τρυψιάνη Ε.

3 σχόλια:

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.