Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Δόξα Εξαπλατάνου - Μ.Αλεξ.Πέλλας 2 - 3.(Κύπελλο)

΄΄Πρωτοχρονιάτικο δώρο΄΄ στον αντίπαλο της  θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το αποτέλεσμα του αγώνα κυπέλλου της Δόξας με την Πέλλα με σκορ 2-3.
Τρία αδικαιολόγητα γκολ από δικά της καθαρά λάθη, που αν αναλογιστούμε τα πέντε γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα σε όλον σχεδόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, θα διαπιστώσουμε το μέγεθος της ήττας αυτής.
Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος επηρέασε αρνητικά την ομάδα, χωρίς όμως  αυτό να αποτελεί και την δικαιολογία για το τελικό αποτέλεσμα.
Η Πέλλα ήρθε να πάρει ΄΄κάτι΄΄ ,έπαιξε με πάθος και τελικά κατάφερε να πάρει ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν θα είχε σκεφτεί ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της .
Οι ομάδες μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά άρχισαν να οργανώνονται σταδιακά  και να ψάχνουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να φτάσουν στην περιοχή του αντιπάλου τους.
Στο 5΄ η Δόξα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο φάουλ που κέρδισε έξω από την μεγάλη περιοχή με εκτελεστή τον Γιάννη Τσόλκα ,ο τερματοφύλακας της Πέλλας διώχνει με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ.
Η ομάδα ψάχνει νωρίς το γκολ  αλλά οι ευκαιρίες που προσπαθεί να δημιουργήσει βρίσκουν αντιμέτωπη την  καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της  Πέλλας.
Στο 13΄ ο Κατσαμακτσής μετά από μακρινό γέμισμα μέσα στην περιοχή της Δόξας και την στιγμιαία αδράνεια της άμυνας  μας πλασάρει και κάνει το 0-1 για την Πέλλα.
Μετά την ψυχρολουσία που δέχεται η ομάδα της Δόξα προσπαθεί να βρει τον ρυθμό της και πιέζει την Πέλλα.
 Στο 17΄ η σέντρα από τα πλάγια βρίσκει τον Βασίλη Τσόρμπα μέσα στην μικρή περιοχή, το πλασέ όμως που επιχειρεί στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του τερματοφύλακα.
Με την μπάλα να στριφογυρνά στο χώρο του κέντρου από τις δύο ομάδες, η Δόξα προσπαθεί να διασπάσει και να βρει τους διαδρόμους ώστε να φτάσει με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή της Πέλλας, οι όποιες όμως προσπάθειες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.
Και ενώ πηγαίνουμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στο 43΄ η Πέλλα βρίσκει και πάλι εκτεθειμένη την άμυνα μας με τον Κατσαμακτσή να κλέβει και πάλι την ευκαιρία κάνοντας το 0-2.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και πριν καλά καλά οι ομάδες μπουν στο παιχνίδι, η Δόξα δέχεται ένα ακόμη γκολ μόλις στο 47΄  μετά από μια σέντρα από τα δεξιά ο αφύλακτος και πάλι Κατσαμακτσής με κεφαλιά κάνει το 0-3 παγώνοντας ακόμη περισσότερο τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.
Παρά το πολύ βαρύ σκορ οι ποδοσφαιριστές της βρίσκουν τα ψυχικά αποθέματα και βγαίνουν μπροστά να αλλάξουν το αποτέλεσμα εγκλωβίζοντας τον αντίπαλο τους μέσα στην περιοχή του.
Στο 48΄ ο Καραδήμος χάνει μοναδική ευκαιρία όταν δέχεται την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, στο πλασέ που επιχειρεί διώχνει την μπάλα ο τερματοφύλακα.
Λίγα  λεπτό αργότερα στο 52΄ σε μια πανομοιότυπη σχεδόν φάση με την προηγούμενη  αυτή την φορά όμως με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Τσόλκα  να βρίσκει τα δίχτυα της Πέλλας μειώνοντας σε 1-3.
Η Δόξα συνεχίζει τον επιθετικό της μονόλογο εγκλωβίζοντας τον αντίπαλο της μέσα στην περιοχή του χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ.
Στο 85΄ η όλη προσπάθεια φέρνει και αποτέλεσμα, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Ευθύμης Τσόρμπας εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δίνεται πλασάροντας την μπάλα στην γωνία της εστίας του τερματοφύλακα της Πέλλας, μειώνοντας σε 2-3.
Το τελικό 2-3 είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα που φέρνει σε πλεονεκτική θέση την ομάδα της Πέλλας στα πλαίσια του επαναληπτικού αγώνα μέσα στην έδρα της.Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της μας εχουν δόση  πως είναι ικανή να φέρει το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο αποτέλεσμα, έτσι και στο παιχνίδι αυτό χωρίς να δείξει ιδιαίτεραα αγωνιστικά στοιχεία, έπαιξε έξυπνα και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα σοβαρά λάθη της ομάδας μας.
Η ομάδα μας τώρα έχει αποδείξει στην μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα πως έχει  εξαιρετικές αγωνιστικές δυνατότητες και είναι ικανή να ανατρέψει οποιοδήποτε αποτέλεσμα όταν βρίσκεται σε μειονεκτική θέση! 

Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Ατζαμιδάκη αρκετά καλός ο κ.Αλατσάς,έχασε τις φάσεις με λάθος υποδείξεις επηρεάζοντας αρνητικά το παιχνίδι ο κ,Ζγούρος.

Δόξα Εξαπλατάνου(Σαπουντζής): Δημητριάδης, Θωμάς(4Ντόγκαρης), Κουντουράς, Αναστασιάδης,ΤσόρμπαςΕ.,Κοντακτσής(65΄Λεμονάκης),Ουζούνης(60΄Παρτσανάκης), Μποζίνης, Καραδήμος, Τσόρμπας Β., Τσόλκας.

Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Πανταζίδης, Σιαματάς, Πλιόγκας, Τζιότζιος,Σαλίκας,Μπουράκης,Ιωσηφίδης,ΡέκοςΒ.Ι.(Ζώγας), Μπρατσούδης(Καρασμάνης), Κατσαμακτσής(Σιάγκας. 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.