Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Δόξα Εξαπλατάνου - Εδεσσαϊκός 2 - 2.

Ισόπαλο 2-2 αναδείχτηκε τελικά το αποτέλεσμα του αγώνα της Δόξας Εξαπλατάνου με τον Εδεσσαϊκό, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος για την νίκη.
Αμφίρροπο παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, που κινείτο περισσότερο στο χώρο του κέντρου, χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες  στις δυο περιοχές των ομάδων εκτός ορισμένων εξαιρέσεων.Η Δόξας σαφώς πιο καλή στο πρώτο μέρος, έδειχνε να θέλει περισσότερο τους βαθμούς της νίκης. Στέκεται καλύτερα μέσα στο αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί προϋποθέσεις να πετύχει ένα τέρμα.Σε μια οργανωμένη της επίθεση από τα αριστερά και κάτοχο της μπάλας τον Μονογενίδη ,αυτός ανατρέπεται μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση του την αναλαμβάνει ο Βακιάνης και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Εδεσσαϊκού γράφοντας έτσι μόλις στο 9΄ το 1-0 για την ομάδα του.

Από την πλευρά του ο Εδεσσαϊκός ,ναι μεν προσπαθεί να καταφέρει κάτι καλύτερο αλλά δείχνει επιθετικά ανήμπορος να δημιουργήσει την ευκαιρία που θα τον κάνει να πετύχει ένα γκολ.

Έτσι τελειώνει και το πρώτο μέρος χωρίς να αλλάξει κάτι στο αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μέρος τώρα τα είχε όλα, ανατροπές  του αποτελέσματος, ένταση πάθος και αρκετός  εκνευρισμός μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ο Εδεσσαϊκός μπαίνει καλύτερα μέσα στο γήπεδο και προσπαθεί να πετύχει ένα γκολ που θα τον βάλει και πάλι στο παιχνίδι.
 Έτσι δεν αργεί να το πετύχει μόλις στο 49΄ με έναν ωραίο συνδυασμό, με τον Παλλημάνη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.
Το παιχνίδι παίρνει πλέον γρήγορο ρυθμό με τις ομάδες να προσπαθούν επιτύχουν το γκολ που θα τις βάλει μπροστά στο σκορ.
Στο 56΄ διαιτητής του αγώνα βλέπει την μπάλα να βρίσκει σε χέρι ποδοσφαιριστή της Δόξας και δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι.Ο Πούπης αναλαμβάνει την εκτέλεση του και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2.
Η Δόξα πιέζει αρκετά ψηλά τον αντίπαλο της και προσπαθεί και αυτή τώρα με την σειρά της να επιτύχει το γκολ της ισοφάρισης.Ο Τσάβος τελικά κάνει το 2-2 στο 68΄ με κοντινό πλασέ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Από το σημείο αυτό και μετά άρχισε και ο μεγάλος εκνευρισμός όλων μέσα στο γήπεδο.

 Ξεκινώντας από τον Εδεσσαϊκό και κυρίως από τον πάγκο του ,με τον προπονητή του να προκαλεί και να διαμαρτύρεται συνεχώς στον βοηθό για τις αποφάσεις του ,αναγκάζοντας έτσι τον διαιτητή να τον αποβάλει από τον αγωνιστικό χώρο.

Καθώς το παιχνίδι οδεύει προς το τέλος του, σε μια ανύποπτη φάση και διώξιμο της μπάλας μέσα από την περιοχή από ποδοσφαιριστή της Δόξας, παίκτης του Εδεσσαϊκού προσποιούμενος ότι χτυπήθηκε πέφτει κάτω. Ποδοσφαιριστής της Δόξας με την σειρά του αφού αντιλαμβάνεται πως είναι πεσμένος κάτω πετά την μπάλα έξω έτσι ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο αυτό ο βοηθός καλεί τον διαιτητή κοντά του και υποδεικνύει ότι υπήρχε σκόπιμο χτύπημα από αντίπαλο, καλεί και δείχνει στο Γιώργο Θωμά την κόκκινη κάρτα.
Αυτό προκαλεί τις δικαιολογημένες και έντονες διαμαρτυρίες παικτών και παραγόντων της Δόξας. Αφού κάποια στιγμή ηρεμούν κάπως τα πνεύματα ,ο διαιτητής δείχνει να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι. Παίχτης του Εδεσσαϊκού που αναλαμβάνει να εκτελέσει το λογικό fair play,δεν το τηρεί και προσπαθεί να παίξει κανονικά το παιχνίδι, αυτό κινεί τις διαμαρτυρίες παικτών και παραγόντων της Δόξας. Ποδοσφαιριστής του Εδεσσαϊκού απευθυνόμενος σε παράγοντα της Δόξας βρίζοντας τον χυδαία την οικογένεια του ,δημιουργεί την σπίθα που θα ανάψει την όλη κατάσταση.

Δημιουργούνται επεισόδια και διαπληκτισμοί μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αναγκάζοντας έτσι τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι.

Μετά από αρκετή ώρα και αφού ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα, ο διαιτητής του αγώνα κάλεσε και πάλι τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο ,σφυρίζοντας αμέσως μετά και την λήξη του παιχνιδιού.

Σίγουρα τα επεισόδια μέσα σε αγωνιστικούς  χώρους  είναι καταδικαστέα από όλους.Πρέπει να σκεφτούμε,να αναλογιστούμε και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες για τους λόγους που οδηγείτε  το ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια πίσω...


Αρκετά καλή η διαιτησία του κ.Γιάνκου,όπως επίσης και του πρώτου βοηθού κ.Αθανασίου,προβλημάτισε με ορισμένες αποφάσεις του ο κ. Κουκούλης.


1 σχόλιο:

  1. αυτό που όλος ο νομός συζητά ειναι ποιός χαστούκισε ποδοσφαιριστή του εδεσσαικου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.