Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Eδεσσαϊκός - Δόξα Εξαπλατάνου 2 - 2 (Κ.Δ. Παρ.) - (2-4 Πεν.) ( Photo -Video)

Παιχνίδι για γερά νεύρα αποδείχτηκε τελικά ο αγώνας που έγινε στην Έδεσσα, μεταξύ του Εδεσσαϊκού και της Δόξας Εξαπλατάνου, στα πλαίσια της δεύτερης φάσης των αγώνων Κυπέλλου.
Ένα παιχνίδι που η Δόξα είχε την δυνατότητα να το ΄΄καθαρίσει ΄΄ από το πρώτο μέρος του αγώνα, τελικά όμως κρίθηκε στην εσχάτη των ποινών με την εκτέλεση πέναλτι από τις δυο ομάδες.
Καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες με την Δόξα όμως να πατά καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.
Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έδειχναν να έχουν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, με συνέπεια  τα όποια δείγματα ευκαιριών να είναι τελείως ακίνδυνα για την εστία της Δόξας.
Στο (10΄) χάνετε η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα μας, όταν το πλασέ του Λευτέρη Θωμά μέσα από την περιοχή η μπάλα βρίσκει το κάθετο  δοκάρι.
Χαμένες ευκαιρίες συνέχεια για την Δόξα ,όταν στο (14΄)η εκτέλεση φάουλ από τον Βασίλη Τσόρμπα έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει και πάλι το δοκάρι καταλήγοντας άουτ.
Στο (34΄) η  καλά οργανωμένη αντεπίθεση της Δόξας από τα αριστερά με τον Κουντουρά, η σέντρα που επιχειρεί στην καρδιά της περιοχής του Εδεσσαϊκού, ο Βασίλης Τσόρμπας με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 για την ομάδα.
Στο (40΄) τε τα τετ του Παρτσανάκη με τον τερματοφύλακα το πλασέ του στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Λίγα λεπτά πριν την εκπνοή του ημιχρόνου στο (43΄),η εκτέλεση φάουλ από τον Βακιάνη ,λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα ΄΄ ξυρίζει ΄΄ κυριολεκτικά το κάθετο δοκάρι της εστίας του Εδεσσαϊκού και καταλήγει άουτ.
Το δεύτερο μέρος τώρα μπορούμε να πούμε ότι κινήθηκε στα  ίδια πλαίσια με το πρώτο, με την διαφορά τους γηπεδούχους να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και να βγαίνουν μπροστά με καλύτερες προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να δημιουργούν την μεγάλη φάση που θα μπορούσε να φέρει κάτι θετικό.
Από την πλευρά της η Δόξα και αυτή με την σειρά της συνεχίζει να δημιουργεί και να πιέζει τους γηπεδούχους, ψάχνοντας το γκολ που θα κλειδώσει το παιχνίδι.
Καθώς ο χρόνος κυλούσε υπέρ της ομάδας μας και όλοι περίμεναν το τελικό σφύριγμα του αγώνα, στο (82΄)σε μια σύγχυση μέσα στην περιοχή της Δόξας ο Παπαηλίας με ένα δυνατό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας  ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού στέλνει τις ομάδες στην παράταση.
Με τους ποδοσφαιριστές της Δόξας να δείχνουν τρομερά ψυχικά αποθέματα μπαίνουν στο πρώτο μέρος της παράτασης αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι, οι ευκαιρίες όμως που δημιουργούν δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα.
Το δεύτερο μέρος τώρα του αγώνα εξελίσσεται  σε παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα. Στο (108΄) η ομάδα μας κερδίζει ένα φάουλ  λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Κουντουράς με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση φάουλ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Εδεσσαϊκού κάνοντας το 1-2.
Και λίγα λεπτά πριν την τελική λήξη του παιχνιδιού  καθώς όλα έδειχναν πλέον πως πάμε τελικά να πάρουμε την νίκη, ο Μεταξάς στο (115΄)με δυνατό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Δόξας ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 2-2.
Έτσι λίγα λεπτά αργότερα ο διαιτητής του αγώνα έστειλε τις ομάδες στην ψυχοφθόρα διαδικασία εκτέλεσης των πέναλτι.
Οι ποδοσφαιριστές όμως του Εδεσσαϊκού βρέθηκαν μπροστά σε έναν΄΄ τοίχο ΄΄που είχε στήσει ο τερματοφύλακας της Δόξας Λάζαρος Δημητριάδης. Με δυο εξαιρετικές του επεμβάσεις απόκρουσε δυο πέναλτι, στέλνοντας έτσι την ομάδα του στην επόμενη φάση των αγώνων Κυπέλλου.
Τα εύστοχα πέναλτι από τους Βασίλη και Ευθύμη Τσόρμπα, Γιώργο Κουντουρά και Δημητρίου Πέτρο, διαμόρφωσαν το τελικό 2-4.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, αρχικά στο προπονητή μας Αντώνη Σαπουντζή, αλλά περισσότερα σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας που δείχνοντας τρομερά αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να στείλουν την ομάδα στην επόμενη φάση των αγώνων. 

Καλή η διαιτησία του κ.Καρυπίδη,με τον βοηθό του κ.Μιχάλογλου να είναι κάτω του μετρίου, με συνέπεια οι όποιες υποδείξεις του να οξύνουν την όλη  διαδικασία του παιχνιδιού.Σε καλά επίπεδα κινήθηκε ο δεύτερος βοηθός κ.Συρώκας.






















                                                            Video όλα τα πέναλτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.