Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Δόξα Εξαπλατάνου - Εδεσσαϊκός 1 - 1

Το απόλυτο ντέρμπι! Εξαιρετικές  στιγμές απόλαυσαν οι πεντακόσιοι και πλέον φίλοι του ποδοσφαίρου που κατέκλυσαν το Δημοτικό γήπεδο του Εξαπλατάνου, παρακολουθώντας το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε δυο ισάξιες ομάδες, την Δόξα Εξαπλατάνου και τον Εδεσσαϊκό, με το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα  1-1!
Ένα πολύ καλό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.
Πάθος, δύναμη και πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου με συνέπεια και την δημιουργία αρκετών  φάσεων στις δυο περιοχές  των ομάδων, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα.

Παρά το εμφανές άγχος των ποδοσφαιριστών λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού, οι ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και  από τα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπάθησαν να πάρουν τον ελέγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι.
Η Δόξα δείχνει να πατά καλύτερα και να πιέζει με περισσότερες αξιώσεις την εστία του Εδεσσαϊκού .
Στο 10΄ σπουδαία οργανωμένη επίθεση της ομάδας με τον Βακιάνη τελικό αποδέκτη, το σουτ μέσα από την περιοχή διώχνει ο τερματοφύλακας  του Εδεσσαϊκού.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να ισορροπήσουν το παιχνίδι ,τα μακρινά όμως γεμίσματα και σουτ έξω από την περιοχή δεν απείλησαν και ιδιαίτερα την εστία του Δημητριάδη, με την  μοναδική ίσως ευκαιρία με καλές προϋποθέσεις ήταν στο 43΄ όταν η κεφαλιά του Τσιρλίδη περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι της εστίας  της ομάδας μας.
Το ημίχρονο συνεχίζεται με τις ομάδες να ψάχνουν απεγνωσμένα τους διαδρόμους στις άμυνες  για να πετύχουν το γκολ που θα τις βάλει μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο μέρος  πριν  ακόμη  οι ομάδες μπουν στο παιχνίδι ,ο Εδεσσαϊκός  σε μια από τις πρώτες σχεδόν αντεπιθέσεις του στην περιοχή, κερδίζει πέναλτι μετά από ένα έξυπνο πέσιμο του Τσιρλίδη μέσα στην περιοχή ο κ.Φωτιάς με πολύ ευκολία το κατοχυρώνει.
Έτσι στο 47΄ η εκτέλεση του από τον Λαφαζανίδη ανοίγει το σκορ και κάνει το 0-1 για τον Εδεσσαϊκό.
Η Δόξα παρά το γρήγορο γκολ που δέχεται βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα και δείχνει με την απόδοση της πως τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει.
Πιέζει τον Εδεσσαϊκό και φτάνει πολλές φορές με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή χάνοντας αρκετές σημαντικές ευκαιρίες που αν τις εκμεταλλευόταν καλύτερα θα μπορούσε να της φέρει αποτέλεσμα.
Στο 60΄ το πολύ δυνατό σουτ του Βακιάνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα περνά ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι καταλήγοντας άουτ.
Στο 65΄το σουτ από τον Τσόλκα η μπάλα καταλήγει και αυτή άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ προσπαθούν περισσότερο να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα οργανώνοντας  την αμυντική τους τακτική.
Βλέποντας όμως  ταυτόχρονα και την αμυντική γραμμή της Δόξας να  έχει βγει αρκετά ψηλά ,βρίσκει με περισσότερη ευκολία τους διαδρόμους μέσα στην περιοχή της ομάδας, χάνοντας ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες, που αντιμετωπίστηκαν και αυτές με τον καλύτερο τρόπο από τους αμυντικούς μας.
Στο 89΄χάνεται  η μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι η Δόξα ,όταν σε εκτέλεση φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή από τον Βασίλη Τσόρμπα ,ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού με μια εκπληκτική προσπάθεια στο αέρα μπλοκάρει την μπάλα.
Η Δόξα όμως δεν είχε πει ακόμη την τελευταία  λέξη της στο παιχνίδι.
Η υπερπροσπάθεια των ποδοσφαιριστών φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Έτσι στο 93΄ ένας εξαιρετικός συνδυασμός φέρνει  την μπάλα στην περιοχή του Εδεσσαϊκού και στα πόδια του Καραδήμου που με ένα σουτ ΄΄κεραυνό σκοτώνει΄΄   τον τερματοφύλακα αλλά και τις ελπίδες όλης την ομάδας των φιλοξενούμενων, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα  ισοφαρίζοντας  σε 1-1 το παιχνίδι ,μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!!
Το τελικό 1-1 απέναντι σε μια από τις καλύτερες και οργανωμένες ομάδες της κατηγορίας, δείχνει το μέγεθος αυτού του αποτελέσματος ,αλλά ταυτόχρονα  τις ικανότητες και δυνατότητες  της ομάδας μας!
Για ακόμη φορά αξίζουν συγχαρητήρια αρχικά στον προπονητή μας Αντώνη Σαπουτζή ,που με κινήσεις  ΄΄mat΄΄ στο παιχνίδι κατάφερε και κράτησε ζωντανή την ομάδα ώστε να διεκδικεί στα ίσια τις υψηλές θέσεις της κατηγορία. Στα παιδιά μας, τους ποδοσφαιριστές μας, δεν μπορεί κανείς να εκφράσει με λόγια τις δυνατότητες τους αλλά και την  αγάπη τους για την ομάδα τους που λέγεται,  ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Αρκετά καλή η διαιτησία του κ.Φωτιά, καθώς και των βοηθών του κ.Κουπαράνη και Δέλλιου.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Τα ευπρεπή σχόλια σας δείχνουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.